Alles wat je moet weten over een lean cursus

LEAN cursus

Als je efficiënter binnen je bedrijf wilt werken of wilt dat je werknemers dit doen dan is het slim om een lean cursus te volgen. Alleen wat is lean nou eigenlijk en waarom bied dit voordelen voor je bedrijf of werk uitvoering? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een lean cursus. 

Lean werken 

Een Lean training zorgt ervoor dat je efficiënt en duurzaam werkt. Dit levert je tijd en geld op in de praktijk. De processen binnen de onderneming worden verbeterd. Lean is een zakelijke strategie en een manier van werken. Het richt zich op iedereen binnen de onderneming en er wordt extra waarde mee gecreëerd voor de klant in alle processen. Hierdoor worden verspillingen geëlimineerd. Doordat je de klant centraal stelt zorg je voor een maximale toegevoegde waarde voor je klant met een minimale inspanning. De kwaliteit wordt hierdoor verbeterd, je krijgt kortere doorlooptijden en je vermindert de kosten. Dit zorgt voor een positief effect op de tevredenheid van je klanten, de betrokkenheid van je medewerkers en de winst die behaald wordt. Is jouw bedrijf actief in de financien? Overweeg dan ook eens RPA Robotics te bekijken.

De geschiedenis van lean

Het begon ooit bij Toyota. De werkplaatschef had de filosofie dat bedrijfsprocessen alleen nuttig zijn als de klant ervoor wil betalen of erop wilt wachten. Elke andere activiteit is verspilling en om deze reden overbodig. Deze productie wijze werd uiteindelijk uitgeschreven door twee Amerikanen. Om Lean toe te passen worden er vijf stappen doorlopen, namelijk de waarde, het proces, flow, pull en het streven naar perfectie. Er dient een volledige omschakeling binnen het bedrijf gemaakt te worden, hierdoor kan je het niet ineens van de ene op de andere dag toepassen. De mentaliteit van de medewerkers moet veranderen en er moet constant gezocht worden naar verbetering van de huidige bedrijfsprocessen. Er wordt alleen iets gedaan zodra een klant hierom vraagt en dit in het gehele proces. Om dit door te voeren is kennis en ervaring nodig, vandaar dat het slim is om een lean cursus te volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *